måndag 26 januari 2015

Vi firar 20 veckor

Det har inte varit mycket action på bloggen den här veckan och den enkla förklaringen till det är obefintlig kontakt med cyberrymden. Vi gjorde ett försök med wifi-surfing på ett café tidigare i veckan men det var liksom dömt att misslyckas. Utan att gå händelserna i förväg så får vi väl uppdatera vår geografiska placering som just nu är Koh Lipe i Thailand. Vi lämnade Langkawi i tisdags förmiddag och kom fram till Koh Lipe efter en timmes svajig (!) båtresa. 

Lite småsura på att alla boendealternativ vi kunde hitta på nätet var så dyra så hade vi väntat med att fixa någonstans att bo, bortsett från att vi mejlat med ett litet café på huvudstranden (som har ett par bungalows) och vi hade lovat att komma förbi och säga hej när vi fått våra stämplar i passet. Så, när vi kom till caféet (Café Lipe) så säger den schweiziske ägaren att vår bungalow är redo för incheckning - vilket vi inte alls hade räknat med! Där bodde vi resten av veckan för drygt 250 kronor per natt (ett av de billigaste alternativen på ön) och trivdes väldigt bra, bortsett från de miljoner miljarders mygg som har terroriserat oss på nätterna. Vi har förutom caféet hunnit hitta några andra favoriter och gemensamt för dessa har varit deras grymma musik!

Koh Lipe är helt klart en av de mest turistiga öar vi har bott på, även om det finns en stor charm och ett par riktigt relaxa caféer och barer. Vi läste en artikel på Travelfish (som vi följer med stort intresse) som skrev att det har hänt mycket (i negativ bemärkelse) med ön sedan vintern 2013, och att stora betonghotellkomplex håller på att "ta över". Koh Lipe är oxå den plats där vi har stött på flest svenskar. Under våra dryga fem månader så har vi bara träffat någon enstaka svensk men här är de hur många som helst! Förutom svenskar så är här en del danskar och norrmän men framförallt många sydeuropéer (och de har vi inte träffat i t.ex. Indonesien där tyskar och amerikaner är i majoritet). Det finns en anledning till att Koh Lipe är så populär och det är stränderna och det kristallblå saltvattnet - och med det möjligheterna att snorkla och dyka. Det kan inte på långa vägar mäta sig med vad vi fick uppleva i östra Indonesien men det är lätt det vackraste Thailand har att erbjuda (det kommer ni se på bilderna alldeles snart). 

Vi har kort och gott ägnat veckan åt att göra INGENTING. Vi har läst böcker, snorklat och bara njutit av solen och värmen. När vi har flängt runt ett tag (som senaste månaden) så är det oerhört skönt att vara på ett och samma ställe under en lite längre tid och samtidigt hinna reflektera över allt som vi har upplevt. Så vår vecka har alltså helt tillägnats livsnjutandets fina konst!

Sista dygnet på Langkawi

 Hello Koh Lipe!
Hunden heter MaiTai (som drinken)


Var det allt vi hade råd med?

Nja, vi hade råd med lite till!Sunrise Beach


En annan dag på Sunrise BeachYoga on the beach!

Norra Koh LipeOxå lite bus!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar