torsdag 25 juni 2015

Hur valde vi logga till Wonders of Bali?

Alla som har pysslat med någon form av egen verksamhet har garanterat kommit i kontakt med loggans vara eller icke vara. Vissa skriver sitt namn i Times New Roman, andra designar en egen eller tar hjälp av en kompis, vissa lägger ner massor av pengar på något riktigt seriöst medan det finns de som köper en logga. 

Vi gjorde det sistnämnda. Det finns ett par liknande sajter på nätet som arbetar med crowdsourcing och vi valde 99designsGenom 99designs kan man även få hjälp att bland annat göra hemsidor, produktmaterial och egendesignade loggor. Nåväl, vi satt i ett antal timmar och bläddrade igenom loggor. Alltifrån vintage och träd till smyckesdesign och blommor. Vi fastnade ganska snabbt för loggan som vi till slut valde. 
När vi hade bestämt oss för en logga så skickade vi ett meddelande till designern med all information som hon behövde ha för att göra den med våra produkttexter. Vi betalade 99 dollar för loggan. Om man vill köpa ensamrätten till loggan så kostar det ytterligare 199 dollar. Vi kände inte riktigt att det var värt det så vi nöjde oss med loggan utan ensamrätt (andra kan alltså köpa samma logga till sitt företag). Designern skickade ett utkast till oss, vi hade lite feedback och sedan fick vi tillbaka den färdiga loggan. Vi fick den levererad i ett par olika utföranden och filformat. Vi glömde dock att fråga designern om typsnitt och fick ta hjälp av 99designs att kontakta designern vid ett senare tillfälle, så kom ihåg det ifall ni beställer en egen logga. 99designs var verkligen hjälpsamma och snabba med att försöka hjälpa oss.

Vi tycker att 99designs är ett riktigt bra alternativ om man vill få en snygg logga till bra pris. Att designa och tillverka en på egen hand kan annars bli riktigt dyrt. 

Varför inte köpa en cool logga till ett bröllop eller en trettioårsfest?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar