söndag 16 augusti 2015

En alldeles underbar vecka i Italien


Vi fick en rätt skön kommentar i veckan, huruvida vi inte klarade av att inte resa någonstans medan vi var hemma i Sverige. Nä, det är nog alldeles sant. Det är ju så fantastiskt roligt att upptäcka nya platser. Det var dessutom kul att resa i Europa/Italien efter ett drygt år med erfarenheter från Sydostasien. På det stora hela är det ingen skillnad, bara betydligt dyrare och mindre värde för pengarna. Men maten... maten... den är ju värd att resa jorden runt för, om och om igen. Till vår fördel är att vi tillsammans promenerade över 100,000 steg under veckan så vi vägde upp en hel del för vinet och de lufttorkade skinkorna. 

Vi landade i ett 35-gradigt Milano. Vi fick en superb introduktion till Italien och njöt av en fantastisk italiensk middag tillsammans med vår kära vän Petra och hennes Alfio och hans italienska familj. Vi kunde inte fått en bättre start på vår resa!
Vi tog tåget från Milano till Bologna där vi hade hyrt en lägenhet i fem nätter. Vi började med en tur på stan.


Andra dagen i Bologna strosade vi runt och upptäckte staden, besökte en botanisk trädgård och njöt av fantastiskt god mat och dryck.

Vi spenderade en fantastisk dag i Florens. Det var en bra bit över 35 grader varmt. På kvällen gick vi till stora torget i Bologna för att se på den lilla filmfestivalen och vi var skapligt förvånade när de visade Höstsonaten. Fantastiskt att se en sådan film på svenska (!) på ett torg en varm augustikväll i Bologna.Vi tog tåget till Modena och besökte Enzo Ferrari Muséet. Vi åt en utsökt lunch på ett litet torg inne i staden och på kvällen njöt vi av ett härligt åskväder i vår lilla lägenhet.
Sista dagen i Bologna strosade vi runt på stan och hade det riktigt gott i värmen. Vi avslutade våra dagar i Bologna med en klassisk bolognese.

Vi tog tåget från Bologna till Milano där vi hade 20 riktigt sköna timmar. Vi såg Milanos mest kända byggnader, hängde i en park, handlade i en enorm matbutik och gick på klassisk italiensk after work.Dags att flyga hem till Sverige igen. Från 35 grader till 19...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar