torsdag 6 april 2017

Weekend i Hong Kong

Så kom vi till slut till hemresans sista stopp: Hong Kong. En stad vi länge velat besöka och som vi sett fram emot att få upptäcka!


Vi lämnade hotellet i Sydney tidigt på morgonen och lyfte vid 11-tiden på förmiddagen. Nu fick vi äntligen chansen att flyga jumbo och bara det var en upplevelse i sig. Flighten var riktigt trevlig med bra service, god mat och bra viner. Vädret i HK var riktigt risigt när vi skulle landa på fredagskvällen och vi fick cirkulera en halvtimme utanför kusten för att invänta landningstillstånd. 


Även om vi var försenade så gick det väldigt smidigt att gå igenom immigration och få ut våra väskor. Vi tog en röd taxi in till city och till lägenheten i stadsdelen Mong Kok som vi hyrt genom Airbnb. En liten lägenhet med, vad vi tror, typisk Hong Kong-standard men väldigt bra läge till sin fördel. Hotell var inte ens ett alternativ när vi jämförde prisvärdhet. När vi kommit fram blev det en snabb middag rakt över gatan och sedan sova.Morgonen därpå var vi redo att upptäcka Hong Kong och vi promenerade från Mong Kok och söderut genom Kowloon Park. Det blev också en traditionell HK-frukost längs vägen.


Kowloon Park var en härlig oas mitt i stan och förutom den lilla fågelparken så njöt vi av vårblommorna och solskenet.

Från parken är det nära till China Ferry Terminal där man har fantastisk utsikt över södra Hong Kong. 


Som ni kan se så var det fantastiskt vårväder. Närmare 25 grader och varma vindar. Vi fortsatte promenera nere i hamnen och bort till Avenue of Stars. Vi åt sedan en fantastisk pekinganka till lunch på Spring Deer, en av Hong Kongs mest legendariska restauranger.


Efter lunchen strosade vi hemåt igen medan vi tittade i butiker, shoppade lite grann och fortsatte att upptäcka staden.
Trots att det bara är 3 timmars tidsskillnad mellan Sydney och Hong Kong var vi rätt sega på kvällen. Det blev sushi till middag och sedan en tur bland butikerna i våra kvarter i Mong Kok.
Söndagsmorgon, strålande sol och dags att upptäcka mer av Hong Kong. Vi promenerade norrut genom Mong Kok för att besöka blomstermarknaden. Vi hade bestämt oss för att äta brunch på One Dim Sum, en av världens billigaste Michelinrestauranger. 

Kön ringlade sig lång utanför One Dim Sum när vi anlände strax före 10 på morgonen. Restaurangen skulle inte öppna förrän 10 men var ändå fullsatt. Vi fick snällt sätta oss i kön utanför och som på alla sådana här restauranger så gör man sin beställning medan man sitter i kön. Vi valde ett gäng med olika spännande rätter. Priset per rätt låg mellan $15-30 vilket är ungefär lika mycket i svenska kronor. Riktigt billigt med andra ord. Hela vår brunch kostade $145 (knappt 170 SEK). 
Efter den fantastiska brunchen kollade vi in en kul marknad och gick igenom ett par köpcentrum. Sedan behövde vi alla en välförtjänt eftermiddagsvila.

Dags att upptäcka Hong Kong by night. Det myllrade av folk i Mong Kok och på vägen till vår middagsrestaurang så gick vi igenom ett par marknader.


Vi kunde inte få nog av den här goda sushin på Kousoku Genki i köpcentret Langham Place. Det slutade på drygt 30 tallrikar sushi för ca 500 SEK.Efter middagen tog vi en taxi ner till hamnen. Även där myllrade det av folk och det var härlig stämning. Det kändes som att alla locals var ute för att njuta av sin stad. En ljummen kväll och fantastisk utsikt. Det blev sedan en taxi tillbaka till lägenheten. Våra två taxiresor genom city kostade tillsammans $80 (!).
Det blev en tidig kväll i lägenheten i Mong Kok. På måndagsmorgonen skulle klockan ringa 5.45 då vi skulle ta oss till flygplatsen och boarda planet hem till Stockholm. Mer om flygresan i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar