måndag 16 juni 2014

Det ska börjas i tid...

När du läser det första inlägget i den här bloggen så är vi fortfarande kvar i den svenska sommaren. Jag (Emma) sitter i ett varmt kök i Norrtälje med en kanelbullsbakande svärmor och skriver detta medan Niclas är i Stockholm och har 17 arbetsdagar kvar. 

Jag brottas med ett stort lyxproblem just nu - det finns så oerhört mycket att berätta och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag läste en inspirerande bok "How to Travel the World on $50 a Day: Travel Cheaper, Longer, Smarter" av Matt Kepnes och fick många goda råd men framförallt bekräftelse på att det svåraste med en resa i stil med vår är att fatta det avgörande beslutet. 

De första fröna såddes under en lång resa som jag gjorde till Indien och Bali 2011 Niclas och jag skrev långa mejl till varandra varje dag och skypade när internetuppkopplingarna och tidszonerna tillät. En sen eftermiddag när jag satt på ett internetcafé i Ubud (Bali) och Niclas var på jobbet hemma i Stockholm så kom vi fram till att vi borde göra en lång resa tillsammans. Bara lämna allting och njuta av livet. När min långa resa började närma sig sitt slut så hade den tanken fått gro en stund och vi kände en övertygelse att vi borde åka. 

Vintern 2012 var vi på semester i Dubai och sedan på Sri Lanka


Dagarna vi spenderade i Dubai var spektakulära och vi fascinerades av den enorma kreativitet som frodades där. Under en ganska lång period så var Dubai målet och vi sökte båda jobb med ganska så god frekvens. Responsen på de sökta jobben uteblev och vi insåg snart att det skulle vara oerhört svårt att få ett jobb på distans, så lösningen skulle bli att åka till Dubai och söka jobb på plats. Tanken var att det skulle ske vintern 2013 och att flyttlasset skulle gå i april 2014, men så blev det inte. Under hösten 2013 började vi undersöka möjligheterna att flytta till Australien men insåg snart att visumprocessen troligen skulle ta knäcken på oss. 

Vintern 2013 var vi på semester i Malaysia och SingaporeEn av de (få) soliga dagarna på ön Tioman Island när vi satt på stranden och drack Carlsberg och åt Pringles till lunch så hände det. Vi kunde inte hitta en enda anledning till att inte göra det - lämna allting bakom oss och börja om. Det kändes såååå rätt och har gjort varje dag sedan dess.

Dagarna på ön var de lugnaste man kan tänka sig och vi såg verkligen fram emot att få åka till Kuala Lumpur som sedermera visade sig från sin bästa sida. Vi njöt av fantastiska middagar, goda drinkar och femstjärnigt hotell och fascinerades av de låga priserna. Trots att vi några dagar tidigare hade träffat en sur tyska som fullkomligt avrådde oss från Kuala Lumpur så väcktes en liten kärlek till staden. Singapore var såklart fantastiskt med all sin underbara arkitektur och sitt enorma utbud men på något vis så gjorde Kuala Lumpur större intryck på oss.  


Hemma i Sverige igen så började saker och ting att hända

Jag sa upp mig från jobbet och började nedräkningen fram till 23 maj som skulle bli min sista arbetsdag. Vi bokade flygresa, kontaktade fastighetsmäklare, gjorde budget och Niclas lämnade in sin avskedsansökan. Sedan januari har tiden gått i en rasande fart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar