tisdag 8 mars 2016

Singapore Botanic Gardens

Vi är i Singapore på visumresa. Faktiskt den sista visumresan innan vi flyttar till Australien. På många sätt känns det riktigt härligt, att slippa göra nya visum varannan månad och slippa ha hjärtklappning i passkontrollen på Bali men framförallt att påbörja någonting nytt. Det är också en intressant känsla att lämna Sydostasien bakom sig, en del av världen som har blivit så bekant och som vi på riktigt börjat förstå oss på. Men vi är rätt säkra på att vi kommer återvända till Singapore förr eller senare, nu när vi har lärt oss staden och tycker så mycket om den. 


Singapore Botanic Gardens har alltid stått högt på min önskelista när vi har varit i Singapore men det har aldrig riktigt hunnits med. Men så äntligen fick vi till ett besök idag. Och det var så härligt! Tack vare den nya Downtown Line i tunnelbanan åker man enkelt hit från city och kliver in i den 150-åriga parken direkt från stationen. Parken är stor (82 hektar och 2,5 km från norr till söder) och det går lätt att spendera en hel dag här för att beskåda de dryga 10000 växtarterna. 

Det är en utmärkt plats för en picknick (inte minst eftersom att restaurangerna i parken är väldigt dyra) och det anordnas ofta musikfestivaler i parken. Överallt i parken finns informationsskyltar som visar var man befinner sig så det är bara att ströva fritt utan att behöva bry sig så mycket om var man är. Höjdpunkten för mig idag var att besöka National Orchid Garden men mer om detta efter ett par bilder (klicka på bilderna för att se de i full storlek) från den botaniska trädgården.


Orkidéträdgården har funnits i över 20 år och är fantastiskt välskött. Ungefär 3000 olika sorters orkidéer i alla möjliga färger och former samsas i den här unika delen av Singapore Botanic Gardens. Bara orkidéträdgården tar ett par timmar att promenera igenom om man tar verkligt god tid på sig. För blomentusiaster är det här rena paradiset. Inträdet till Singapore Botanic Gardens är gratis men för att gå in i orkidéträdgården betalar man 5 SGD (ca 30 kronor) och det är verkligen värt varenda krona. 
Singapore kan verkligen det där med trädgårdar. Gardens by the Bay är en fantastisk upplevelse (både dag och kväll), den botaniska trädgården är verkligen värd ett besök och Southern Ridges är riktigt kul. Med andra ord behöver man inte vara sysslolös i Singapore!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar