söndag 8 oktober 2017

Sardinien dag 3: blåsig biltur till vackra stränder

Mobilappen hade redan igår varnat för blåsigt väder, så planen för vår tredje dag var klar. En liten biltur söderut från Porto San Paolo. Vi kom till flera vackra stränder och den charmiga lilla byn San Teodoro. 


Vi styrde först mot Punta Coda Cavallo, en udde ca 1 mil sydost om Porto San Paolo. Första stoppet gjorde vi på utsiktsplatsen (Belvedere Capo Coda Cavallo) med fantastiska vyer. Villaggio Est heter hotellet som ligger på bergssluttningen (vilket läge!)
Vi körde sedan ner till stranden - Spiaggia di Punta Est. Här låg vinden på rejält och vi började promenera på läsidan men det slutade med att vi tog oss upp för det lilla berget - där utsikten var väl värd mödan och de många rivsåren vi fick på benen. 
Vi åkte vidare mot Puntaldia, en ytterst välmående by som mer liknar ett gated community. Här finns en golfbana och liten marina fylld med lyxjakter. I norra delen ligger den här otroligt vackra stranden - Spiagga di Lu Impostu. Ytterligare en mil söderut så kom vi till San Teodoro. En charmig liten by med betydligt mer liv och rörelse än i Porto San Paolo. Där åt vi lunch innan vi for hemåt igen...
... för att göra ett försök till poolhäng. Emellanåt blåste det så mycket att det kändes som om solsängen skulle lyfta. Så det blev inget dopp i poolen den här gången, men visst ser den inbjudande ut?


På kvällen trotsade vi blåsten och gick en kvällspromenad ner till hamnen och köpte med pizza på vägen hem. Det var faktiskt för kallt och blåsigt för att sitta på balkongen så det fick bli middag inomhus (tokigt va?!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar