onsdag 20 augusti 2014

Om packning och prylar och pass

18 dagar - snart bara två veckor kvar. Att vänta och längta och räkna ner kräver massor av tålamod. För varje dag så kommer man närmare sitt mål. Man vänjer sig vid tanken att det är så lång tid kvar, men när tiden börjar bli knapp så ändras perspektiven och plötsligt så börjar man undra vart tiden i själva verket har tagit vägen. Vår sommar har varit makalöst fin och vi är obeskrivligt tacksamma för all den tid vi har haft att njuta utav den!

Där Niclas har spenderat mest tid i sommar!

Det är ingen överdrift att säga att vi faktiskt börjar bli en aning otåliga. Men, visst, lite bitterljuvt är det. Å ena sidan så vill vi bara ge oss iväg och å andra sidan så vill vi dra ut på det lite till för det kommer bli jobbigt att säga hejdå till alla nära och kära.

Med drygt två veckor kvar till avresa så har vi ökat på takten och checkat av en hel del på vår lista över alla förberedelser. 
 • Vi har avgränsat vårt område en aning och planerar nu att åka till öarna öster om Bali (Lombok och Gili bl.a.) efter vår första månad i Kuta.
 • Eftersom att i princip alla länder kräver att man har utresebiljett med sig när man kommer till landet så har vi bokat flygbiljetter från Bali till Kuala Lumpur.
 • Vi har ordnat med 60-dagars visum till Indonesien så att vi inte behöver tänka på det när vi kommer fram. Vi betalade avgiften (350 kr) på förhand, tog passfoto i automat, fyllde i ansökan och bifogade utresebiljetterna - och besökte ambassaden i Stockholm. Två dagar senare var visumen klara! 
 • Jag har gjort en kanonbra sammanställning över alla länder så att vi snabbt och enkelt kan nå viktig information. Jag har den som skrivbordsbild på min dator nu :)
 • Niclas har tagit sina sista vaccinationer OCH gått till tandläkaren. Senare i veckan väntar en hälsokontroll på vårdcentralen.

Om ni vill ha bilden i fullformat så hör av er till oss!
 • Vi har införskaffat en Chromebook till mig som jag kan använda till mina studier (jag är MKT nöjd). Niclas har beställt en GoPro-kamera och varsitt set AKG-hörlurar. 
 • Vi har lagt upp fyra listor i vår suveräna app Avocado. Appen delar man med sin partner och där finns chat, listor och kalender. Det bästa med appen är att den varnar när ens partners mobilbatteri understiger 15%. Hur som helst, vi har skapat en lista för apoteksinköp, en fixa-inför-resan-lista, en lista för packningen i handbagaget och en lista för packningen i resväskan. 
 • Jag har storhandlat på Apoteket. Den gamla damen bakom i kassan påpekade högt och tydligt att jag lika gärna kunde handla lite till när jag ändå höll på. Jag blev glatt överraskad över hur många produkter som nu finns i servettform - perfekt när man behöver tänka på både volym och vikt.

Massor av bra grejer till reseapoteket.
 • Vi har beställt internationellt körkort. Vidimerade körkortskopior tillsammans med ansökan och passfoto skickade vi in till Motormännen. Internationellt körkort behövs i en rad länder, bl.a. i Thailand där man kan straffas med fängelse om man kör med nationellt körkort.
 • Vi har köpt vakuumpåsar på Clas Ohlson i vilka vi ska packa alla kläder som ska vara kvar hemma. Hur smart som helst och det får plats massor av kläder i den största varianten.
 • Jag har lusläst Lonely Planet (SouthEast Asia on a Shoestring) om Indonesien och Malaysia. Jag har googlat på massor av guest houses och som vanligt ägnat tid åt AirBnB. 
 • Jag har handlat resenecessärer (som tål väta) och några smarta reseförpackningar på Åhléns. 
 • Vi har gjort en stor undersökning av utbudet av reseförsäkringar. Vi fick en smärre chock när vi insåg hur dyrt det var. Någon kostade över 30000 kronor. Länsförsäkringar skulle ha nästan 16000 kronor per år medan SOLID skulle ha 3300 kronor för sin backpackerförsäkring. Folksam kostade 12000 kronor per år. Vi har bestämt oss för ERV som kostar 8200 kronor för ett år. 
 • Vi har provsmakat olika sorters lakrits så att vi kan bedöma storleken av det lager vi behöver ta med oss :)

Nedräkning pågår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar