torsdag 28 augusti 2014

Prylar prylar prylar

Prylar! Finns det något bättre ämne för mig att börja skriva om?! 


Jag älskar prylar i alla dess former och skulle om jag hade råd ha allt. Men nu inför en resa får man tänka om lite. Vad behöver vi, hur mycket får det kosta och framför allt hur mycket får det väga?



Nedan ser ni det som ska med. 





1. Samsung 13,3" Chromebook 2

2. Samsung ATIV Book 9 Plus QHD+ NP940X3GI
3. JBL Bluetooth-högtalare
4. 2 st Google (LG) Nexus 5
5. Logitech Bluetooth-mus
6. Google (ASUS) Nexus 7 
7. Reservladdare
8. Gopro Hero3+ Black Edition Actionkamera‎ + Fjärrkontroll
9. AKG K376 BLUE, K323 XS ORANGE
10. Canon EOS M Systemkamera + 18-55mm objektiv
11. Blixt till Canon EOS M
12. Bagagevåg
13. Multiverktyg
14. Ficklampor


Till det tillkommer en hel drös laddare och sladdar 



Jag vet, det är en hel del prylar. Men som ni ser har vi försökt hålla oss lätta och smidiga i valen av grejer. 



Hur motiverar jag att vi ska ha med allt detta då? Jo mycket är ju självskrivet. Men att vi behöver två datorer beror på att Emma ska plugga och jag kommer jobba och spela en del dataspel. Därav att det räcker bra med en Chromebook till Emma. Jag behöver en dator med kraft för att kunna klara av en del spel och videoredigering, men samtidigt vara lätt. Då blev Samsungen vinnare med en i7 processor och sina 1,4 kg.



Som ni ser har vi många Google grejer och anledningen till det är att vi använder deras mjukvara väldigt mycket. Det är: Gmail, kalender, Drive, Blogger, Apps, Sites osv. Så vi ansåg att det var smidigast att fortsätta vara Googlenördar. Dessutom är Nexus-serien riktigt bra och prisvärda, man får det man behöver och inte ögonigenkänning, fingeravtrycksläsare, autobläddring och en massa annat tjafs som man ändå inte använder. Kan också nämna att kameran i Nexus 5 är riktigt bra för en mobilkamera, de flesta bilder som kommer upp på Instagram kommer vara tagna med den.   



Vi bytte ut Emmas gamla systemkamera mot en Canon EOS M då vi behövde en smidigare kamera men samtidigt ha en som kan ta bättre bilder än mobilkameran. Ett bonus är att den är relativt billig så vi behöver inte vara jätterädd om den. 



Gopro är det senaste tillskottet och jag var lite osäker på om vi skulle ha en eller inte. Men efter en del funderande så fick det bli en i alla fall. I nuläget filmar vi för lite tycker jag och det ska vi bli bättre på, kul att ha i framtiden. Anledningen till att det blev just en Gopro är att vi ska bada med valhaj, och hur coolt vore inte det att få med på film. 



Jag är lite sugen på en till surfplatta men jag tror vi kommer klara oss på detta. Eller?...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar