söndag 14 september 2014

Första veckan i vår nya tidszon!

Första veckan har gått bra. Mycket bra. Över förväntan bra. 

Risfält utanför vårt hus!
Vi landade på Bali i en magnifik solnedgång och sedan dess har vi nog mest försökt smälta att vi faktiskt är här. Tidsomställningen har snart gått ur kroppen och värmen gör en lycklig utifrån och in. Några dagar har varit molniga och lite svalare (ca 25 grader) medan de soliga har varit underbart varma med uppåt 30 grader. Nätterna är lite svalare (ca 23-25 grader) och vi kan sova utan AC. Nattljuden är fantastiska med fåglar och grodor som vaggar oss till sömns.

Echo Beach
Iste
Som sig bör så brottas vi med kliande myggbett men det är nog ungefär så långt eländet sträcker sig. Byn där vi bor, Canggu, är riktigt laid-back med ett par huvudgator fyllda av softa caféer och sköna barer. Vi har hittat några favoriter (en lokal warung, ett motorcykel/surfställe, ett hak med roti, en strandbar, en söndagsmarknad och en välsorterad deli) men håller såklart fortfarande på att upptäcka utbudet. Vi har lagat frukostar i vårt utekök och genom vår tre dagars fruit&veggie detox har vi utforskat utbudet av rawfood. 

Canteen - grymt bra mat! 
Det finns wifi överallt så det är inga som helst problem att plugga/jobba här, vilket vi gör ett par timmar varje dag. Huset som vi har hyrt via AirBnb är otroligt mysigt med en väldigt öppen planlösning. Toalettdörr, vad är det? Vi har två husdjur, en röd katt och en labrador som heter Rasta som brukar hänga med oss på kvällarna. Senaste dagarna har en ung (supersöt) hund hälsat på oxå. Fredagskvällen spenderade vi med våra grannar, ett par från USA som varit på resande fot i två år och ett annat ryskt/australienskt par som verkar ha varit över hela världen - och jag tror minsann att några var bakis morgonen därpå. Söndagskvällar är det mest drag i byn med liveband på många ställen och mycket folk ute.

Vietnamesisk nudelsallad med tempe

Några iakttagelser under veckan:
 • Scooter är bästa färdmedlet. 
 • Canggu är för surfare, softare och yogis. Några hippies har skådats. Majoriteten är AUS.
 • Balineserna är fantastiska människor med ett leende på läpparna. De har en unik förmåga att vara serviceminded och duktiga säljare utan att vara för pushiga. 
 • Prisnivån i Canggu är absolut påverkad av turismen (som i relation till t.ex. Kuta är väldigt begränsad). En hel måltid inkl. dryck för oss två på de lokala ställena kostar ca 30-60 kronor medan de lite mer västerländska ställena kostar omkring 80-100 kronor. 
 • Lokala ölen heter Bintang och är god. Kostar i butik ca 10 kronor för 33cl och 15 kronor för 60cl. Ölen på stranden är i dyraste laget, 33cl för 15 kronor.
 • Färsk frukt och grönsaker är av fantastisk kvalitet och smakar helt underbart, speciellt avokadon. Ganska stora prisskillnader beroende på vad man köper. T.ex. är lök dyrare än mango. En stor papaya kostar 6 kronor.
 • Löprundor påbörjas med fördel 06.15.
 • Vänstertrafik (say no more).
 • Bredvid oss håller ett hotell på att byggas och byggjobbarna (både män och kvinnor) sjunger och skrattar sig igenom sina arbetsdagar. Däremot så börjar de såga och hamra varje morgon klockan 8.00 vilket är ganska så störigt.
 • Internet i vårt hus har varit väldigt svajigt. Kalla det i-landsproblem men det är verkligen frustrerande.
 • Det är, som på så många andra ställen, svårt att hitta bra mataffärer men vi ger inte upp. De flesta ställen säljer bara nudlar, öl och chips. Vi saknar vår gamla Hemköp i Huvudsta.
 • Det tog en vecka för oss att hitta myggmedel...
 • Efter en vecka är vi så hemmastadda att vi vet vilken väg vi ska köra till stranden för att undvika parkeringsavgiften på 1 krona.


Nästa vecka ser vi fram emot fler #beerwithabackground, surfing och yoga. 

Echo Beach

Vi har ägnat veckan åt många diskussioner kring upplägget på bloggen, allt för att ni ska få ut så mycket som möjligt av våra upplevelser. Vi kommer varva roliga skildringar av händelser och platser med uppdateringar om vad vi pysslar med under veckorna. Bloggen kommer kompletteras med massor av härliga bilder på Instagram. Solen går upp utanför vårt hus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar