tisdag 16 september 2014

Seminyak - inte vår plats på jorden

Drygt en mil söder om Canggu ligger Seminyak som är känt för sina lyxhotell och numer mycket utbredda turism. Vi har hört talas om många schyssta barer där och ville kolla läget. Vi var oxå nyfikna på att utforska stället på egen hand eftersom att många likasinnade som vi träffar i Canggu tycker att det har blivit helt galet. 

Vägen söderut är oxå vägen mot huvudstaden Denpasar, så trafiken blir snabbt ganska tät. Däremot så finns det ingen rusningstrafik här, för folk är inte stressade. Trots att det är köer och fullpackat med bilar och scooters så råder det ett fascinerande lugn. 

Vägen genom Seminyak är kantad av butiker och det hela känns väldigt turistvänligt. Skulle tro att allting finns att köpa där... Kontrasterna från vår lilla, personliga, avslappnade och magnifikt softa by är enorma!


Vi parkerade vid Potato Head som ligger i norra delen av Seminyak för att sedan promenera söderut längs stranden. Precis som i våra trakter så går vågorna inte så höga nu, men det bra drag i dem ändå. Däremot, i mitten på nästa vecka kommer, enligt vår surflärare Patricia, inte ens de vassaste surfarna kunna ge sig ut i vattnet.


Det ligger massor av schyssta ställen längs stranden men det finns ingenting som är genuint. Turismen har satt en stark prägel, vilket märks inte minst genom alla strandförsäljare. Om man inte får plats vid poolen på de flashiga resorten så kan man köpa solsäng ute på stranden. Restaurangernas menyer är även de präglade av turismen med alldeles för mycket att välja på. Priserna är ungefär de dubbla jämfört med vad vi betalar i Canggu. Vi var efter en timme rätt så less på den ganska osköna atmosfären och förstod att vi skulle få äta dyr och ganska trist turistmat, vilket väl i stora drag var det som hände. Ölen var rätt OK ändå, en stor flaska för 18 kronor.Däremot var Arraks-priset vad man kan förvänta sig (10000 Rp = 6 kronor).Efter lunchen längtade vi hem och promenerade tillbaka längs stranden...Vi tror att Seminyak är supertrevligt för den som söker ett bekvämt ställe att bo på med massor av andra turister. Allting finns nära till hands och allting är väldigt enkelt. Stranden är superfin och bra för plainspotting, såvida man inte blir avbruten av kvinnor som vill sälja sjalar stup i kvarten. Seminyak är ungefär som vilket charterresmål som helst i Medelhavet, det är alltid bra men det når aldrig själen. Däremot så ser barerna och strandklubbarna riktigt schyssta ut :)

Men har man bara spenderat tid i Seminyak, så har man inte riktigt upplevt Bali på riktigt!

#wefie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar