måndag 15 januari 2018

Det bästa av Gili Trawangan

Våra fyra dagar på Gili Trawangan har snart kommit till sitt slut. Trots att vi rest mycket i Sydostasien så är det faktiskt första gången vi är på Gili T - och i och med det här vi insett att öns bitvis dåliga rykte inte alls stämmer. Gili T är en ö med många ansikten, med någonting för alla typer av resenärer. Stränderna är fantastiska och det finns många härliga ställen att spendera låta dagar på.


Vi har nu varit runt hela ön och hittat några favoritställen. Men först, vi bor på Jali Resort, ett av öns bästa hotell med grymt bra service till bra pris. Vi är riktigt nöjda med andra ord. Andra dagen insåg vi också att restaurangen här rankas som öns bästa på Tripadvisor. 
Vi bor på nordöstra Gili T, vid den strand som är känd för sina sköldpaddor. Bara om du har riktig otur så ser du inga när du är ute och snorklar. Första dagen när vi skulle ut och snorkla höll det på att bli lågvatten och med stenig botten och tilltagande vågor så gick det sådär. Niclas var ute och snorklade idag och såg då flera turtlar. Norra och södra delen av östkusten är bäst, i mitten ligger hamnen så här kan man inte ens bada. Det är också denna del av ön som är mest turistig så undvik den helt om du vill ha lugn och ro. 

Precis som på Gili Air och Gili Meno så är norra stranden den lugnaste. På Trawangan ligger ett gäng med vackra villor och hotell medan stranden nedanför är otroligt fin. Enligt locals så går det att snorkla med sköldpaddor även här. 
En bit söderut kommer man till det som västkusten är mest känd för (förutom episka solnedgångar) - gungorna utanför hotellet Ombak. När vi cyklade förbi var det photo session med hästarna. Södra delen av västkusten är vår favorit. Mellan Serene Sunset Bar och Malibu Beach Club finns Trawangans finaste strandremsa med härliga strandbarer och utsikt över Mount Agung på Bali. Här har vi både sett solen gå ner och spenderat en eftermiddag i hängmattan.

Trawangans södra strand är väldigt kort och inte mycket att tala om. Sydöstra delen står för några av öns lyxhotell. Stranden här är väldigt fin och ligger med vacker utsikt över Lombok. En kväll åt vi på Ko-Ko-Mo som ligger på sydöstra spetsen, bredvid lika berömda Pearl Beach. En härlig middag på stranden med riktigt goda fiskrätter och en flaska australiensiskt vin (något vi aldrig skulle unnat oss när vi backpackade).På våra cykelturer har vi också genat rakt över ön, genom små byar där bara locals bor. Många delar är väldigt slitna och behöver en uppfräschning men överallt vi kommer så möts vi av leenden och hjälpsamma människor. 


Gili Trawangan har allt. Till sin nackdel alldeles för mycket flugor men till sin fördel ett brett utbud av både restauranger, barer, shopping och span. Vi har varit på Azure Spa varje eftermiddag, ett fantastiskt litet spa med otroligt bra service och värde för pengarna. Verkligen semesterlyx!


Nu spenderar vi sista kvällen på Trawangan och imorgon reser vi söderut till Gili Gede. På återseende då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar