fredag 12 januari 2018

Från stranden i Labuan Pandan till djungeln i Senaru

Vi kan väl erkänna att vi var lite (för) solbrända efter vår fantastiska båttur. Därför passade det extra bra att vi skulle åka vidare dagen därpå, från Labuan Pandan till Senaru som ligger mitt på Lomboks norra kust. 


Vi åkte efter frukost och bilresan västerut var otroligt fin, med havet på höger sida och bergen på vänster. När vi checkat in på Rinjani Lodge och ätit en snabb lunch tog vi på oss skorna för att vandra till två vattenfall - Tiu Kelep och Air Terjun Sindang Gile.  

Entrén till vattenfallen låg bara några minuter bort från vårt hotell och vi betalade 10.000 Rp per person (6 kronor). Här i början av vandringen så står det killar från byn som erbjuder guidning till vattenfallen, men det är verkligen inte nödvändigt. Ner till första vattenfallet tog det inte mycket mer än 15 minuter. Här nere kunde man också köpa dricka och snacks. Vi fortsatte sedan vandringen till det andra vattenfallet. Nu blev det hela lite mer spännande. En akvedukt, över stock och sten, apor - allt längs med en anlagd flod som leder vattenmassorna nedför berget. 


Vi kom sedan fram till det mäktiga vattenfallet Tiu Kelep. Dånet var lika öronbedövande som omgivningarna var vackra. En magisk plats! Niclas hoppade i det kalla vattnet och jag fick inte nog av att fota,  speciellt när solen bröt igenom molnen. 
Nästan motvilligt vandrade vi sedan tillbaka mot Senaru. Återigen över stock och sten, med finfin hjälp av pojkar från byn som såg till att vi inte ramlade i vattnet. Vi insåg att vi haft bra tajming för på vägen tillbaka mötte vi ett par stora sällskap på väg till vattenfallet, och vi hade varit knappt 10 personer när vi var där. 


Vandringen till de två vattenfallen var värda hela resan till Senaru - och nu hade vi resten av eftermiddagen att njuta av poolen, utsikten och vårt fina hotellrum. Middagen på kvällen var också riktigt trevlig. 
Vi hade bara planerat en natt i Senaru och med tanke på att vattenfallen är höjdpunkten så räckte det alldeles utmärkt. Vi hade egentligen velat vandra uppför vulkanen Rinjani men det finns dessvärre inga turer under rainy season. Efter att ha försökt se solen gå upp och ätit frukost så drog vi istället vidare till Gili Air! 

Så snart kommer alltså inlägg från paradisstränderna på Giliöarna! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar