måndag 2 februari 2015

21:a veckan i vår nya tidszon


Kort och gott - vi har haft en fantastisk 21:a vecka på vår resa och den har framförallt spenderats på Koh Lipe! Vi firade Niclas 30-årsdag i tisdags och hade en helt fantastisk dag. Jag överraskade med två nätter på Sawan Resort som var en helt underbar plats att fira födelsedag på. Vi flyttade sen ner till den tredje stranden, Sunrise Beach (efter att ha bott på Pattaya Beach och Sunset Beach), där vi lite elegant blev "uppgraderade" till en något schysstare bungalow med utsikt över det magiskt turkosblå havet - och betalade fortfarande "bara" ca 350 kronor per natt (något över vår budget men det var det värt). Vi har verkligen haft tur med våra boenden på Koh Lipe, och då bokade vi ingenting i förväg. 

Vi har oxå ätit god mat och njutit av riktigt bra musik. Vi har fått riktigt snygga solbrännor, kört ett par intervallpass och snorklat varje dag. Behöver vi säga att det kändes lite vemodigt att lämna Koh Lipe - och Thailand för den delen som nu inte längre finns med i våra resplaner framöver. Vi ska sova på saken och sedan skriva ett par sammanfattningar om våra upplevelser som vi hoppas att ni ska gilla.

Tillbaka på Langkawi i lördags så fick vi bekräftelse på hur trist ön är men tack vare wifi på rummet så kunde vi vara produktiva i ett par timmar på kvällen. Trots att vi sov i en 90-säng så vaknade vi rätt så utvilade i söndags för att på förmiddagen flyga tillbaka till Kuala Lumpur. Home sweet home... så nära ett hem vi kan komma just för tillfället. I Kuala Lumpur var det betydligt hetare än sist vi var här. Vi bor i samma område som sist vi var här (Bukit Bintang) men testar ett nytt guest house (Orange Pekoe) som fått ännu lite bättre omdömen på Tripadvisor än där vi bodde sist. Det första vi gjorde var att äta en efterlängtad middag på Sushi Zanmai och det var precis lika gott som vi förväntade oss, även om personalen (trött) troligen hade varit på personalfest igår.

Koh Lipe på korsen och tvärsenI sanden på stranden

Lite gott...På väg till Kuala Lumpur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar