lördag 11 april 2015

Angkor Wat - Dag 2

Andra dagen på Angkor åkte vi det som kallas det stora rundan. Här finns inga huvudtempel av samma betydelse som på den lilla rundan som vi åkte första dagen. Däremot fick vi uppleva lite annorlunda tempel och dessutom var det mindre folk här. På första templet var vi helt ensamma. Även den här dagen gick vi upp 4.15 för att åka till Angkor och börja dagen med soluppgång.

Från sjön åkte vi moturs.


Soluppgång vid Srah Srang


På väg till första templet...

Prae Roup Temple (betyder "turn the body" på engelska) stod klart år 962, byggt av kungen Rajendravarman tillägnat guden Shiva. 
East Baray byggde under 900-talet av kung Yasovarman. Området kring templet var vid den tiden en vattenreservoar innehållande 50 miljoner kubikmeter vatten.

Ett försök till en panoramabild.


Ta Saom Temple är byggt i slutet av 1100-talet precis som många av templen som vi besökte den första dagen. Kung Jayavarman VII tillägnade templet till sin far Dharanindravarman II.Neak Pean Temple (Jayatataka) är byggt på en konstgjord ö. Även detta tempel är från slutet på 1100-talet. 

Preah Khan Temple byggdes också på 1100-talet av kung Jayavarman VII. Ni förstår ju hur produktiv han var... Han var tydligen rädd för att dö och behövde många tempel som skulle hjälpa honom att komma till himlen...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar