måndag 30 mars 2015

Tre dagar i Ho Chi Minh

Från 20 grader, molnigt och avslutningsvis ett dygns ösregn i norra/centrala Vietnam har vi nu kommit till Ho Chi Minh i söder. Förresten, flyg inte med Jetstar. Jag som är typ 1,65 satt trångt!!



Flyget var dessutom tre timmar försenat när vi lyfte från Hue så vi var inte inne i Ho Chi Minh förrän klockan 17. Jag var fortfarande rätt slut i kroppen så vi gick ut och åt middag och hängde på hotellrummet resten av kvällen. Gillar verkligen vårt mysiga rum på Lily's Hostel som kostar 220 kronor per natt.





I HCM är det över 35 grader varmt och solsken. Trafiken är inte lika hetsig här som i Hanoi eller Hue även om det ständigt ser ut som att det pågår någon form av rusningstrafik. HCM känns som en öppnare och betydligt mer internationell stad med McDonalds, Starbucks och ett par andra stora kedjor. Överallt finns små, riktigt coola caféer och restauranger med sin helt egna prägel. Att bara promenera runt i HCM är verkligen kul - och svettigt. 

Igår promenerade vi genom några parker, besökte ett krigsmuseum, och testade både sushi och mexikanskt.




















































En helig tradition - en kanna margarita när vi äter mexikanskt!

Idag promenerade vi till Notre Dame-katedralen, åt lunch på en köttbullsrestaurang, provade öl på ett mikrobryggeri och på kvällen träffade vi Anneli och Tobias som är här i Vietnam på semester :)

Niclas multi-taskar
































Snickers i tre olika storlekar. Gillar!












Japanska kycklingbullar med teriyakisås.
Kumminkryddade biffbullar med löksås.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar