torsdag 11 december 2014

Genom djungeln till Monkey Beach på Penang, Malaysia

Igår tog vi buss 101 (avgår från hamnen i George Town) från Tanjung Tokong där vi bor till slutstationen i Teluk Bahang. När vi kom fram bokade vi en båttransfer tillbaka från Monkey Beach till Teluk Bahang tre timmar senare (alternativet är såklart att man promenerar tillbaka genom djungeln). En båt kostar 40 RM (80 kronor) oavsett hur många man är och vi delade båt med ett kanadensiskt par.

Vi registrerade oss utanför entrén till Penang National Park innan vi började promenera mot Monkey Beach. Vägen dit var 3,5 kilometer och gick längs strandkanten. Vissa partier var fixade med broar och rep medan vi fick klättra över ett par stenar på andra ställen. Överallt fanns skyltar och riktmärken så det fanns ingen risk att gå vilse (men i så fall är nationalparken bara 2500 hektar stor). Vi startade vår promenad vid 12-tiden så det var förstås riktigt svettigt men i djungeln var det skuggigt så vi hade inte ont av solen. 

Promenaden till Monkey Beach tog 1,5 timme och då promenerade vi i ganska bra tempo. Längs vägen såg vi varaner, apor, ödlor, spindlar och en enorm larv. När vi kom fram till Monkey Beach åt vi lunch, solade och badade innan båten tog oss tillbaka till Teluk Bahang.

I entrén till nationalparken finns en tavla med alla djur som finns i parken - typ tre olika sorters ormar... Det ska finnas över 140 djurarter runt om i djungeln. 
Det farligaste djuret av dem alla!
En liten varan.
Varan på väg att ta ett bad.
Apor i träden.


Skapligt stor spindel.

Framme vid Monkey Beach!Vi hade en fantastisk promenad genom Penang National Park och Monkey Beach var superhärlig. Det finns fler "öde" stränder längs med nationalparkens kust så det hänger på hur långt man vill promenera genom djungeln. Vi betalade totalt 8 RM för bussen, 20 RM för båttransfern och 30 RM för lunch. Helt enkelt ett måste när man besöker Penang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar