torsdag 26 juni 2014

And the trip goes toooooo........

Jaaaa, äntligen!! Första destinationen är bokad och klar! Känns helt fantastiskt att veta var vi ska spendera första månaden :)6 september flyger vi alltså med Norwegian från Arlanda till Bangkok. Vi bokade den här flighten för ett par månader sedan och lyckades få ett riktigt bra pris (4500 kr), till och med när vi köpte till Pluspaketet (sittplats, mat och bagage). Efter någon timmes väntan i Bangkok flyger vi med Malaysia Airlines vidare till Kuala Lumpur och därifrån flyger vi vidare med Malaysian till vår destination BALI. Emma lyxade (omedvetet) till det med att välja sittplats på båda flighterna (för 800 bath - 160 kr) och då slutade priset på 3400 kronor. Priserna ligger lite högre än normalt nu, men den här gången vågar vi inte vänta på att de ska sjunka.  


Valet föll på Bali för att vi alltid pratat om att resa dit (bra bröllopspotential där!) och Emma längtar tillbaka till den sanslöst vackra ön. Bali känns som en mjukstart på vårt äventyr, ganska så västerländskt och tillrättalagt med en skön atmosfär. Vi har hittat ett fantastiskt hus i norra Kuta, precis vid Echo Beach där vi kommer bo till 5 oktober (5870 kronor för hela perioden). Vi ska hyra motorbike (totalt 400 kronor) och kan ägna tid åt att upptäcka ön, självklart blir det ett kärt återseende (för Emmas del) av Ubud! 


När vi har letat boende och flyg så har vi haft ovärderlig hjälp av framförallt två grymma sidor:
  • Sedan februari har Airbnb varit Emmas stora addiction. Tänk Hemnet fast tio gånger värre. Sajten har en fantastisk variation och det finns underbara hus över hela världen. Sanslöst inspirerande! Genom sin profil så verifierar man sin identitet, genom passet, och kan skriva om sig själv. För de som hyr ut sina hus så gäller samma sak. Det gör att konceptet känns tryggt. 
    • När vi hittade vårt favorithus så mejlade vi värden (vår nya vän Frieder är grym) och berättade om oss själva samt mellan vilka datum vi var intresserade av att hyra huset.
    • Frieder svarade med ett härligt mejl (förhoppningsvis gör alla värdar det) och godkände oss som hyresgäster.
    • Vi gick sedan in och bekräftade vår bokningsförfrågan och betalade.
    • Airbnb betalar sedan ut avgiften till värden först när vi har checkat in i vårt hus. 


  • Emma har alltid varit vass på att hitta prisvärda flygresor. När vi reste till Sri Lanka ledde hennes frenetiska (!) letande till att vi sparade många tusenlappar. Skyscanner är helt oslagbar när det gäller att hitta bästa connection och lägsta pris. Det bästa är att man kan ange så lite information som avreseort och vilken månad man vill resa, sedan hjälper Skyscanner till att hitta resten. Passar oss perfekt som inte alltid kommer att veta vart vi ska flyga härnäst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar