onsdag 3 december 2014

Jag minns en tidsångest - om att leva ett bättre liv

En av de saker jag uppskattar mest med vår livsstil just nu är att jag känner ingen som helst tidspress. Jag minns då man kom hem ifrån jobbet och stressade iväg för man ville spela badminton utan att behöva komma hem mitt i natten. Att på helgerna nästan känna ångest över att man hade legat i sängen för länge eller tagit en eftermiddagslur på soffan då man hade bränt för mycket värdefull fritid. 

Att vårt liv har fått en riktig vändning är det få som inte vet men att vakna vid sju och sedan kunna välja om jag vill ligga kvar och somna om, eller gå upp, eller att kunna komma tillbaka till sängen efter att ha varit ute och sprungit på morgonen - det är något jag har kommit att inse är en riktig lyx. 

Vi äter ofta frukost mellan tio och elva och är sällan utanför huset innan tolv. Till frukosten sitter vi och pillar med datorn, svarar på mail osv. Vi brukar allt som oftast vara tillbaka efter våra dagsutflykter vid 16 och då ta och sätta sig med datorn några timmar innan det är dags att bestämma vad vi ska äta till middag. Omfattningen av dessa moment är helt styrt av vad vi känner för dagen och vi kan helt bestämma vår tid.

Jag var inte en stressad person innan, långt ifrån. Jag hetsar sällan upp mig och tar mycket med att "det ordnar sig". Men just den där ångesten, ska vi göra det i helgen?, eller ska vi göra något annat? - bara så att vi får ut så mycket som möjligt utav tiden. Det var ingen skön känsla. 

Jag kan inte säga att jag led av det då, utan insikten har snarare kommit nu. Nu när jag inte behöver tänka på tiden inser man hur bra man har det, och jag vill inte bli av med den friheten. 


Jag är också fullt medveten om att vår livsstil som vi har nu inte säkert kan vara för evigt. Men tro mig, jag gör så mycket jag kan för att försöka undvika att komma tillbaka till ekorrhjulet - tidsångesten.

Missförstå mig rätt! Jag har inget emot att jobba hårt, men det ska vara på mina villkor. För även om vi kommer bo i Kuala Lumpur, Singapore, Stockholm eller någon annanstans kommer målet alltid att vara att inte behöva ha tidsångest. 


/Niclas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar