måndag 15 december 2014

Vandra uppför Penang Hill i Malaysia

Penang Hill är ett känt utflyktsmål på Penang och det vanligaste sättet att ta sig upp på det 700 meter höga berget är att ta tåget. Just idag var det massor av folk som stod på kö och säkert ett par timmars väntetid så vi tog oss till Botanical Gardens. Därifrån promenerade bilvägen upp mot toppen. Låt oss säga så här, det var riktigt jobbigt och riktigt svettigt och helt gratis!
Inte alls svettiga (haha). 
Bara å fortsätta...
Efter drygt 2 km på bilvägen, i 45-gradig lutning, så vek vi av på en stig som gick rakt ut i skogen/djungeln. Från ett par platser så hade vi fantastisk utsikt över Penang och George Town. Promenaden på djungelstigen var verkligen en höjdpunkt!Efter drygt två timmars promenad kom vi fram till den här vackra viadukten som ledde upp till toppen av Penang Hill.


Vi kunde därifrån antingen ha promenerat ytterligare 1,5 km till tågstationen på Penang Hill men vi tog vägen tillbaka nedför berget istället. 


Med 1,5 km kvar vek vi av på en stig ner mot Botanical Gardens istället för att fortsätta på bilvägen. Vi tappade räkningen på antalet trappsteg men där fanns ett och annat som ni kan se!
Botanical Gardens!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar