onsdag 13 maj 2015

En liten hälsning från Bali!

Vi har snart spenderat en månad på Bali. Fatta vad tiden går fort... Det känns som att det har hunnit hända hur mycket som helst under den här (ändå relativt) korta tiden så här kommer en liten uppdatering från oss!


Vi börjar med några bilder från vårt hus! Städerskan kommer två gånger i veckan och gör fint och sätter ut nya blommor i alla rum. 
Först var det faktiskt svårt att vänja sig vid att inte resa runt. Vi skulle liksom inte till en ny destination om tre dagar. Både trist och skönt samtidigt. På något vis så saknar man att hela tiden få nya intryck samtidigt som det var väldigt efterlängtat att ha rutiner i vardagen. Typ som att yoga varje morgon och köra ett par andra träningspass i veckan. Vi hade massor av idéer och tankar kring olika affärsmöjligheter så vi jobbade vidare med dem första veckan. Vi träffade ett par sköna människor som vi började hänga med och har än så länge haft ett par riktigt bra fester. 


Efter att vi varit här en vecka så hade vi möte med en smyckestillverkning som vi ville inleda ett samarbete med. De var verkligen positiva till att expandera till Skandinavien och nu, ett par veckor senare, är vi på väg att lansera vår första smyckeskollektion med fantastiska handgjorda smycken i brons och silver. Nu kan läsa mer på Facebook och hålla koll på Wonders of Bali när webshopen öppnar. Det ska bli otroligt kul att se vilken respons kollektionen kommer få. 

Arbetet med kollektionen har tagit nästan all vår tid så vissa av de projekt vi började jobba med kommer få vänta lite. Jag ser också fram emot att första året på Leanprogrammet  (Kristianstad Universitet) ska vara över så att jag kan ägna full uppmärksamhet åt vår business.


Äntligen har vi ett eget hus och ett eget kök så att vi kan laga mat igen! Till frukost svänger vi ihop fruktsallad, någon form av ägg och ofta varsin iste. Vi brukar oftast äta lunch ute när vi sitter på något café och jobbar. Vi bor i södra Canggu nu och har upptäckt en hel del nya favoriter här med grym mat och bra priser. På kvällarna lagar vi pulled chicken, goda pastasåser eller potatissallad. På söndagar har vi köpt hem varsin fin köttbit från affären och förra veckan hittade vi en bunt sparris för 10 kronor. Vilken lycka! Häromdagen fick vi en grill så nu kan vi grilla hemma också. På onsdagar lagar jag middag när Niclas är och spelar tennis och på lördagar får vi äta chips. Fredagar är det grillparty hemma hos någon i gänget (förra veckan var det vår tur) och då går vi all in på det mesta :) Livet på en pinne kan man säga!

Förra veckan fick vi punktering på moppen. Klockan var drygt 20.00 på fredagskvällen. Efter att ha promenerat 10 minuter till verkstan tog det en dryg halvtimme tills punkan var fixad. Dessutom fick vi bytt en trasig framlampa. 60 kronor kostade kalaset. En anledning till att älska Bali - allt är så j*kla enkelt!


Niclas i sina köra-moppe-i-skymningen-glasögon.

Vi har såklart hunnit med lite tid på stranden oxå!Vädret då? Första veckan var det rätt ostadigt. Regn och åska varje dag. Nästan svalt och omkring 25 grader. Sedan dess har vädret stabiliserat sig och man känner att torrsäsongen är på gång. Nu har vi bara haft någon enstaka regnskur och de flesta kvällar har vi kunnat ligga ute i trädgården och titta på stjärnorna. Soligt och omkring 30 grader på dagarna.


Canggu är sig likt, det måste vi säga. Det byggs som tusan och det är en väldigt positiv energi här. Varje dag är någon på väg att öppna upp ett nytt café eller börja bygga ett hus. Det händer så mycket på kort tid. Frågan är bara hur länge risfälten kommer få vara kvar... 

Den här veckan håller vi på att förlänga våra turistvisum. Ja du läste rätt, den här veckan. I måndags var vi på immigrationskontoret (45 minuter söderut mot flygplatsen) och fyllde i papper och lämnade in våra pass. Idag onsdag var vi tillbaka på kontoret för att betala visumavgiften och ta fotografi och fingeravtryck. På måndag ska vi dit igen och hämta upp passen. Inte alls byråkratiskt.

På tal om det så blev vi stoppade av polisen på väg till immigrationskontoret i måndags. Vi vet att det är ganska vanligt när man rör sig i området kring Denpasar men vi har haft tur. Nåväl, polisen var ute och åkte på sin moppe, bad oss köra åt sidan och tyckte att vi skulle betala 600,000 Rp för att Niclas bara hade ett internationellt körkort (och inte ett internationellt motorcykelkörkort). Pengarna skulle polismannen förstås stoppa i sin egen ficka. Vi vet att man brukar betala 50,000 Rp om man blir stoppad (och aldrig ta upp sin plånbok så att polisen ser hur mycket pengar man har). Vi kom undan med 100,000 Rp (70 kronor) och kunde checka av muta en polisman på vår bucketlist. 
Till sist, vi har ju en liten nyhet också. Vi kommer till Sverige! Från midsommar till slutet av augusti kommer vi njuta av den svenska sommaren tillsammans med familj och vänner innan vi återvänder till Bali igen. Det ska bli så roligt. 

Vi ses i sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar