söndag 28 augusti 2016

Weekend i Melbourne

Äntligen kom den lediga helgen! Efter att ha jobbat (som det kändes) alldeles för mycket hade jag äntligen ledigt från jobbet i tre hela dagar. Vi var från början inne på att resa iväg, men bestämde oss till slut för att stanna hemma och passa på att njuta av våren (nåja, vårvintern åtminstone) i Melbourne. Till vår fördel hade vi vackert väder vilket förgyllde vår helg lite extra. Här kommer ett gäng sköna bilder från vår weekend i Melbourne (som faktiskt inte är riktigt slut än). 


Fredagen började såklart med sovmorgon. Som sig bör, eller hur! Jag hade planerat dagens aktiviteter och Richmond, en av Melbournes östra förorter, var vår destination. Richmond kan mest liknas vid Södermalm i Stockholm. Mängder av hippa caféer och barer, och en lång promenadslinga längs Yarra River. Jag hade sett ut Reunion & Co som såg ut att kunna leverera en bra brunch. 


Det var inte helt lätt att välja bland allt det goda på menyn. Jag fastnade för french toast och Niclas tog wagyuburgaren. Och såklart en kopp kaffe! Kan lätt säga den franska toasten var den godaste vi ätit!Vi promenerade sedan en bit längs med Yarra River. Vi var faktiskt och tittade på en lägenhet i det här området när vi kom till Melbourne. Vi blev erbjudna den men valde till slut den vi bor i nu. Men valet var, som bekant, inte helt enkelt. Vi konstaterade iallafall längs vår promenad att det här hade kunnat vara våra hemmamarker...
Framme vid vårt nästa stopp. IKEA! Vi skulle egentligen bara ha värmeljus men när vi strosade genom varuhuset så la vi märke till de välfyllda bokhyllorna och det breda utbudet av litteratur. Niclas passade på att läsa ett par rader! Vi lämnade förstås IKEA med lite mer än värmeljus och tog spårvagnen till vårt nästa stopp. Jag hade läst om många coola barer i Richmond och fastnade för Feast of Merit. Niclas tog en lokalbryggd öl och jag ett glas vin. Trots att vi båda fortfarande var mätta sedan brunchen så kurrade våra magar lite grann av den väldoftande maten som serverades till våra bordsgrannar. Vi skulle absolut kunna tänka oss ett återbesök!
Nästa spårvagn och vi tog oss till Dan Murphy's och South Melbourne Market där vi alltid gör våra fredagsinköp. Den här gången handlade vi lax, avokado och rättika som vi njöt av till middag tillsammans med en flaska bubbel. Så prisvärd fredagsmiddag för drygt 200 kronor.
Igår vaknade vi inte förrän 9.30 och efter en lat morgon i sängen lagade Niclas brunch. Inte lika glamouröst som dagen före, men riktigt gott ändå. Efter frukost hyrde vi varsin cykel och cyklade längs med strandkanten hela vägen in till Melbourne.


En heldagshyra kostar $3 (ca 18 kronor) och varje halvtimme måste man checka in cykeln och påbörja en ny period. Här stannade vi och betraktade Spirit of Tasmania innan vi kunde cykla vidare. Vi stannade vid Princes Pier som är en viktig historisk plats för Melbourne och Australien. Mellan 1940- och 1970-talet anlände över 2 miljoner båtflyktingar från hela världen hit, och flera utav fartygen är namngivna på pirens sittbänkar. Den 580 meter långa piren är verkligen imponerande.
En dryg kvart längre norrut ligger Westgate Park, som är en naturpark under uppbyggnad, mest känd för sin rosa sjö (som inte var särskilt rosa när vi passerade förbi). I slutet av parken cyklade vi under imponerande Westgate Bridge (100 meter hög, byggd på 1960-talet). Efter att ha cyklat längs med hamninloppet en bra stund kom vi (äntligen) till Docklands som sedan år 2000 är en stadsdel under uppbyggnad. Längs hamnpromenaden (som sedan övergår i stadsdelen Southbank) finns mängder av restauranger och caféer. Vi avslutade cykelturen och slog oss ner på The Boatbuilders Yard för öl och kaffe. 


Eftersom att Southbank ligger så nära South Melbourne Market gjorde vi ett stopp på vägen hem för att handla förnödenheter till lunchen och middagen. Med så fina avokado hemma vi ville göra guacamole och tomatsalsa med margaritas till lunch (krävde ett inköp av tequila) och till middag köpte vi lammkotletter som vi grillade tillsammans med italiensk korv och grönsaker. Så gott!Söndag betyder fotboll. Upp i ottan (kändes så iallafall) tog vi spårvagnen till förorten Kew där Niclas skulle spela match. I väntan på att matchen skulle börja promenerade jag till närmaste café för att köpa kaffe och passade på att njuta av vårblommorna längs vägen. 

Det blev en spännande, och minst sagt hetsig match som gick till förlängning. Niclas gjorde ett mål och matchen slutade med vinst 8-4. Tack vare vinsten blir det cupfinal för Carringbush nästa söndag.Fotbollssöndag firas alltid med magnifika burgare på Ziggy's. Alltid grymt gott!Nu njuter vi av helgens sista timmar med mörk rom och choklad. Vi ser redan fram emot nästa långhelg!

1 kommentar: