måndag 17 november 2014

Tionde veckan i vår nya tidszon

Tionde veckan! Wow! Det är ju lika långt som ett sommarlov... 

Vi är väldigt glada över all positiv respons vi får om bloggen och det är superkul att så många uppskattar det vi skriver! För er som saknar sol- och badbilder så återkommer de inom ett par veckor ;)


Det har varit en väldigt social vecka med många nya bekantskaper vilket är väldigt roligt. Vi träffar människor från hela världen och det är oerhört lärorikt. Vi har oxå varit väldigt morgontrötta sedan vi kom till KL. Det känns som att vi håller på att smälta de senaste veckornas kringresande och allt annat som har hänt. Niclas var lite förkyld förra veckan och jag den här så vi har nog behövt vila en hel del. Samtidigt är vi så lyckligt lottade att det finns ingenting som tvingar oss ur sängen ifall vi är helt slut. Det känns oerhört lyxigt! För att inte tala om vilken lycka det är att få spendera varje dag med den man älskar mest i hela världen!!!!!

Så med det sagt, i måndags åt vi inte frukost förrän 10.30. Vi promenerade bort till Berjaya Times Square som är en av KL:s största byggnader med sina 203 meter höga tvillingtorn. När tornen stod klara 2003 var det världens åttonde största byggnad. Jag hittade en lista med byggnader i världen med flest antal kvadratmeter där Berjaya kommer på nionde plats med sina 700,000 kvm (störst i världen ligger på 1,7 miljoner kvm - ett liknande shoppingcenter i Chengdu (Kina) och terminal 3 på Dubais flygplats). Hur som helst, det lustiga är att Berjaya bara ligger ett par kvarter från där vi bor. Det finns SÅ mycket där inne - biograf, shopping, restauranger, bowling och världens största inomhusnöjespark


Vi ville åka till plan 8...

Inget för höjdrädda!

Det börjar dyka upp julpynt lite här och där!
Dåliga ta-bild-i-glasfönster-bilder men ni kan se lite av utsikten iallafall.



Vi trotsade nöjesparken och bowlade istället. Det är alltid lite nostalgiskt för oss, för vi bowlade på vår första dejt för snart 4 (!) år sedan. Jag har faktiskt blivit lite duktigare sedan dess.


Jag låg bra till i början :)

Kolla in stilen! Världsklass!



Man måste ju bara älska bowlingskor!

Efter bowlingen åt vi lunch på Kenny Rogers Roasters. Jag hade ingen aning om att Kenny Rogers hade en matkedja men Niclas hade lyckats spana in det sedan tidigare. Det häftiga är att det finns en restaurang i USA och resten finns i Sydostasien. Det verkar helt klart som att konceptet funkar bra här. Dessutom har de ett tydligt hälsotema i sitt koncept. Jag måste säga att jag var positivt överraskad. Vi välkomnades i dörren, visades till ett bord, fick menyer och sedan bordsservering. Kycklingen helgrillades i rôtisseriet och allting som serverades var väldigt fräscht. Vi fick bättre service här än på de flesta finkrogar i centrala Stockholm. Vår lunch kostade ca 130 kronor.



Detaljerade energiberäkningar för allt på menyn

Niclas grillade kyckling med mac & cheese

Min caesarsallad - ser lite trist ut men smakade gott!
Huset bredvid oss verkar ha lägenheter till salu. Vad tror ni? Köpläge? 



I lunchen ingick även varsin muffins som vi tog med hem och mumsade på medan börsen öppnade och jag väntade på att få nya uppgifter från universitetet.


På kvällen gick vi bara runt kvarteret till den fantastiska gatan där flera utav KL:s bästa restauranger ligger. Vi hade tänkt att prova en välkänd tapasrestaurang men den var stängd (!) så det fick bli mexikanskt istället. Vi var inte vrålhungriga så vi delade på en nachostallrik och det var SÅ gott! 




Bra pris på happy hour





Tisdag. Vi hade planer på att jobba hemma ett tag och sedan gå på bio men när jag fick erbjudande om att komma och bada hemma hos en nyfunnen norsk väninna så kunde vi såklart inte motstå. Så vi spenderade hela eftermiddagen i takpoolen på Quadro Residences, mittemot Petronas Twin Towers. Det finns drygt 300 lediga lägenheter i fastigheten om någon är intresserad...



Efter vårt poolhäng gick vi ner till gallerian under Petronas för att äta lunch. Då var klockan nästan 17. Vi åt jättegoda sizzlers på en food court. 



Sedan hade vi byggt upp tillräckligt stort sug efter vin och tapas så vi gick ner till Isetan för att handla. Vilken fantastisk mataffär. Se och lär, Sverige!








När vi skulle promenera hem hade vi precis missat en regnskur men det var riktigt fuktigt ute.



Så här blev vår "tapas"-middag. Det var det bästa vi ätit på länge och rödvinet smakade helt underbart!


I onsdags var planen att gå på bio så vi jobbade hemma på förmiddagen. Jag hade två nya kurser som började i måndags och Niclas en hel del business att ordna med så vi hade att göra. Niclas gick ut  och köpte lunch (så gott!!)


Så på eftermiddagen promenerade vi till Berjaya Times Square och biografen som ligger på tionde våningen där de har Malaysias största filmduk. Och ja, den var stor!! Vi vet ju alla hur dyrt det är att gå på bio i Sverige. Här betalade vi ca 55 kronor för två personer.


Biosnacks för 10-20 kronor.
Det gick även att köpa varma snacks typ pommes frites och chicken nuggets.

De är inte experter på mosaik i den här stan





Vi såg Interstellar. En fantastisk film som väcker många tankar om vår existens. 169 minuter lång men den höll hela vägen igenom. Rekommenderas!


Vi käkade japanskt på vägen hem. Tredje gången vi äter på Zanmai och det var precis lika gott den här gången.

Bara för att stilla hungern lite grann...

... före dumplings...

... och chicken tonkatsu.
När vi promenerade hem så regnade det.


Torsdag. Igen.. Dagarna går SÅ fort! Jag vaknade med feber men kände inte att jag ville ligga hemma i sängen. Vi promenerade till Chinatown för att känna av stämningen där. Jag hade förväntat mig mer små kinesiska restauranger och mer feeling men vi såg nästan bara fejkväskor och klockor. 


Välkända Central Market ligger i närheten av Chinatown så vi promenerade vidare dit - förbi julgransförsäljare... 






På CM kändes det som att det fanns lite mer kvalitet och mycket vackra sjalar och smycken. Fanns även en hel del konstnärer som sålde sina tavlor.






Vi bestämde oss för att promenera hemåt igen och äta lunch på vägen. 



Niclas ville prova en Malaysisk version av Big Mac så vi stannade på McDonalds. BigMac&Co här kostar 20 kronor. En annan skillnad, förutom priset, är att de har betydligt fler alternativ med kyckling här. 



De flesta målen ligger på ca 20 kronor
Jag ville stanna på Starbucks så att jag kunde få lite kaffe. Niclas tog en varm choklad med extra pepparmint och jag en Christmas Cookie Frappuccino (rysligt gott men väldigt sött såklart). 50 kronor pröjsade vi för denna enkla njutning.



Den här gången fick Niclas heta Nicy, den har vi aldrig hört förut!
När vi skulle promenera hem så regnade det lite men vi tänkte ah va f*n det är ju bara vatten, så vi gick. Halvvägs öppnade sig himlen och vi var genomblöta när vi kom hem. Men det spelar ju liksom ingen roll när det är 30 grader varmt...

På kvällen åt vi middag på Pinchos innan vi gick på ett stort event med InterNations. Vi hade läst mycket gott om Pinchos och den rankas utav Tripadvisor som den 22:a bästa restaurangen i hela KL - och den ligger två minuters promenad från där vi bor. Så vi var ju bara tvungna att testa. Som alltid när man beställer tapas så är man osäker på hur stora portionerna är men vi provade med potatis- och löktortilla, kyckling i olja och vitlök, grillade champinjoner, köttbullar i tomatsås och grillat lamm från Nya Zeeland. Som ni kan se på bilden så var portionerna enorma så det var tur att vi var hungriga. Allting smakade fantastiskt förutom kycklingen som bara smakade bränd vitlök så Niclas skickade tillbaka den. När vi fick in en ny tallrik så visade det sig snart att vissa kycklingbitar var näst intill råa (!) så det slutade med att vi inte behövde betala för den rätten. Hur som helst så vart det ca 250 kronor till slut, vilket kändes mycket med tanke på att vi inte var helt nöjda..




Vi mötte sedan upp några nya bekantskaper på en pub innan vi gick till eventet på Pisco Bar som även den ligger ett par stenkast från oss (soft!). InterNations hade ordnat en kanonbra fest för alla expats som signat upp sig på gästlistan. Billigt inträde (50 kronor per person), liveband och de första två glasen vin/öl gratis - we like it! Vi träffade ett väldigt trevligt par från Australien/Fiji som bott i KL i ett halvår och innan vi gick hem stötte vi på en svensk (som inte träffat en annan svensk på flera år (typ)) som drev eget IT-bolag här. Vi käkade lite street food innan vi somnade sött framåt 02.30. En kanonkväll!!



Liveband!




Det var riktigt gott med frukost - och en kopp starkt kaffe i fredags morse. Gröt med banan känns väldigt hemma på något vis. Jag var väldigt nöjd med att inte vakna bakis efter en kanonbra kväll och dessutom var min förkylning nästan borta... magic!


Niclas låg och drog sig ett tag och vi gick ut och käkade lunch. Jag tog mig friheten att välja ställe och det blev Tous Les Jours igen :)

Förbjudet att slänga sopor. Annars 4000 kronor i böter.





Vår lunch smakade fantastiskt!

För ca 80 kronor


Vi gick förbi H&M på vägen hem och köpte en t-shirt till Niclas. Det var verkligen stor skillnad mellan dam- och herravdelningen. Den senare betydligt mer elegant och "classy" än damernas.



Känns inte riktigt bra med julpyntet som börjar synas på alltfler ställen nu...


Vi var väldigt lata resten av dagen och såg Sons of Anarchy och låg i sängen medan regnet öste ner.


På kvällen gick vi nedför gatan till en indisk food court och köpte med oss mat hem. En suverän dal och tandoori chicken med naanbröd blev det, för 40 kronor. Vi såg Noah, inte den bästa film som gjorts.


Lördag minsann. Niclas åkte iväg för att spela paintball och jag gav mig ut och sprang ett par km. SÅ skönt efter förkylning och andra krämpor. Jag behöver inte säga någonting om hur svettigt det var...



Sedan gick jag till VCR för att äta lunch, dricka kaffe och plugga. Det stället har seriöst GOTT kaffe!

30 kronor för salladen


Jag tittade ut från fönstret på caféet och såg att himlen började bli svart. Då vet man att det är dags att packa ihop och gå hem, varken man vill eller inte. Jag köpte nötter och frukt med mig hem och en kvart senare började det åska.




Niclas hann precis avsluta painballen innan det började ösregna. Det åskade riktigt ordentligt i ett par timmar sedan. 



Vi gick ut för att äta italienskt på kvällen för vi var sugna på pasta. Det slutade med att vi åt en väldigt god vietnamesisk middag istället. 90 kronor för oss båda var fullt godkänt.

Ganska så mastiga menyer!

Nudelsoppa med bambu och anka

Biff med lök och koriander
Vi somnade sent i lördags efter att Niclas varit ute med ett par grabbar och druckit öl. Trots det var vi igång tidigt och åkte till IKEA med våra vänner Ross och Fuzz från Australien/Fiji. Det var kul att se ett varuhus i ett annat land och upptäcka hur väl IKEA-kulturen stämmer överens med vad vi är vana med hemifrån. Extra kul var att Ross och Fuzz fick lära sig en hel del nya svenska ord, äta köttbullar med lingonsylt och höra historien om Billy.

Kolla öppettiderna!









Börjar bli dags för julpynt...


"riktiga" julgranar



Kiosken utanför kassorna säljer nästan samma saker som i Sverige! Korv och Cola för 6 kronor. Mjukglassen för drygt 2 kronor.


Från den lilla shoppen köpte vi med oss julmust, gravad lax och lingonsylt hem till vårt guest house.

Det är inte så lätt att veta om prickarna ska vara över O:et eller A:et
Så, vad köpte vi då? Servetter har vi ingen användning för så det fick bli ett ljus för 13 kronor.


Vi åkte tillbaka till KL och hängde hemma i Ross och Fuzz lägenhet och vi introducerade dem till den svenska fikastunden.



Senare på eftermiddagen så promenerade vi hem igen...


... och spenderade kvällen med att se en ny serie Brooklyn Nine-Nine och äta indiskt som Niclas gick ut och hämtade hem.




Veckans reflektioner
  • Vi har haft världens sug efter vin och parmaskinka och ostar och den typen av mat den här veckan. Det var så "illa" att vi började fantisera om ett sommarhus i Spanien/Italien...
  • Att äta mat tillagad ute på gatan kostar lika mycket som att äta på en fin och fräsch restaurang. Man får verkligen leta för att hitta de billiga guldkornen bland street food'en.
  • Det har varit väldigt kul att besöka vänner här för att se hur de bor. Lägenheterna är väldigt stora och fräscha och innehåller alltid minst ett gästrum och ett kontor. En lägenhet med två rum och kök i centrala delarna ligger på ca 10000 kr per månad i hyra. För omkring 20000 kronor får man 170 kvadrat, tre rum och kök, med utsikt över Petronas. Detta är riktigt fina lägenheter där det ingår faciliteter som pool, gym, bastu mm. 
  • Mycket trevligt att träffa nya vänner som man kan hänga med.
  • Vi skulle kunna tänka oss att bo i KL. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar