måndag 9 februari 2015

Vecka 22 och äntligen besök från Sverige!


Tillbaka i Kuala Lumpur alltså. Det kändes på sätt och vis som att komma hem. Att vara riktigt bekant med en stad långt borta (som de flesta utav oss är) är en häftig känsla och man får en helt annan upplevelse när man känner till gatorna och har sina favoritställen. Om man som Niclas och jag inte har något fast hem så lär man sig att väldigt snabbt komma till rätta på nya platser. Den förmågan tror jag att vi kommer ha nytta av hela livet. 

Det är några få saker får oss att känna oss hemma - på en ny plats så sätter vi upp vår "laddningsstation" (grendosa och laddare) först så att den är på plats. Om necessärerna går att ha i badrummet (vilket de sällan gör) så hamnar de på plats där. Vi har slutat packa upp våra väskor så det behöver vi inte ägna tid åt, vi har snarare lärt oss vad som ska ligga överst i respektive väska. Badkläder och saronger finns numera alltid redo i strandväskan som vi oxå använder som handbagage. Och så Seinfeld såklart, vi har ju tjatat om det ett tag. Med några få undantag så ser vi minst ett avsnitt varje kväll innan vi ska sova. Det har liksom blivit en liten trygghet och fast punkt i vår vardag som vi njuter väldigt mycket utav. Snart börjar vi om på säsong 1 för tredje gången.


Ni blir väl knappast chockade när vi säger att vi åt tre luncher på Sushi Zanmai (vår gamla favorit) i Kuala Lumpur. Efter lång tid med mycket fysisk aktivitet och lite mat (ja, vi är skitsnygga nu!) så skrev våra kroppar efter protein. Vi åt massor av sashimi och olika sorters laxsushi på våra tre besök. Mamma mia så gott! Vi hann även med att träffa våra Australiensiska vänner som bjöd på middag en kväll, då vi oxå fick prova sparkling shiraz (gott!). Vi drack en solnedgångsdrink på Helipad, morgontränade i KLCC Park och gick på bio. Några riktigt bra dagar i KL alltså!

Sedan var det äntligen dags för oss att flyga till Singapore. I sex månader har vi väntat och väntat! I onsdags förmiddag (svensk tid) lämnade mamma och pappa Fundin ett snöigt Norrtälje och i torsdags eftermiddag (i tidszon +8) landade de i Singapore. En stund senare hoppade vi på KLM:s flight (med B777, premiär för Niclas och mig) till...... Äntligen tillbaka på Bali! Det kändes nästan overkligt att vara här igen, som ett avbräck i vår ordinarie resplan. Bali är ju liksom halvvägs till Australien... Vi installerade oss i vårt hus i Canggu sent på torsdagskvällen och vaknade upp i ett soligt och varmt paradis morgonen därpå. Sedan dess har vi njutit av fantastisk mat, sköna mopedturer, många timmars bad i poolen, strandhäng och hårda kortspelskamper. Kolla här så tror jag att ni fattar vad jag menar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar