måndag 20 oktober 2014

Planera resan med försiktighet

Saker och ting blir ju inte alltid som man har tänkt sig! 

Vi hade planerat och reserverat plats på en båtresa från Lombok till Flores. Resan skulle ta fyra dagar och på vägen skulle man stanna på massor av öar för att snorkla och upptäcka naturen. Företaget som vi bokade med verkade riktigt bra och de hade fått fina recensioner på Tripadvisor. 

När vi fick mejl från företaget med mer information om båtresan så visade det sig att det var ett annat företag som skulle ansvara för alltihop. Eftersom att vi har läst om att säkerheten kan vara lite sisådär så läste vi på ganska noga om det nya företaget. Mycket riktigt! Flera stycken avrådde från att ens gå ombord på deras båtar. Någon skrev om att de hamnat mitt i en storm och att båten höll på att kantra. Dessutom har vi läst riktigt tråkiga historier om hamnen varifrån båten ska avgå...

Vi hade verkligen sett fram emot båtresan men vi vågar inte chansa! Så vi följer magkänslan och ändrar våra planer. 

Vi stannar på Gili Meno ett par dagar till, precis som vi tänkt från början. Torsdag till lördag bor vi på Gili Air. Sedan tar vi en kort båtresa över till Lombok och bor i Senggigi lördag till tisdag. På tisdag flyger vi till Flores (via Bali). 

Så vi kommer alltså till vårt slutmål fast på ett litet annat sätt än vad vi hade tänkt från början :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar