fredag 6 oktober 2017

Sardinien dag 2: båtutflykt till Tavolaro

Det går inte att vistas på norra Sardinien utan att fånga ön Tavolaro på bild. Det vilar någon sorts mystik över den 560 meter höga kalkstensön som under årens lopp varit hem till påvar och kungar, små kungadömen, arabiska krigare (på 800-talet) och inte minst kung Paolo vars grav finns på ön. Förutom solbadare lockar ön både klättrare och dykare - och lyxjakter.


När vi såg att det fanns båtturer till Tavolaro kändes det rätt självklart att spendera resans (hittills) varmaste dag där (27 härliga grader). Vi betalade biljetter i hamnen strax före avgång (16 EUR per person tur och retur) och satt och njöt i solen medan vi väntade.
Tavolaros södra udde har en liten hamn, några barer och restauranger och ett par bostadshus. Det finns en väg som löper in bit längs öns västra sida, som troligtvis används av klättrarna. Och så den långa härliga stranden förstås. Om man har egen båt kan man ta sig till en liten strand på Tavolaros norra del. När vi kom till ön promenerade vi från hamnen till södra uddens spets innan vi hittade en perfekt plats i solen. 

Som ni säkert kan gissa så blev det en väldigt lat dag på stranden. Vi åt vår picknick, läste bok, badade och njöt enormt mycket av det behagliga vädret. En dryg timme innan båten skulle gå tillbaka till Porto San Paolo tog vi varsin kall - och magiskt god - öl på en av strandbarerna.


Vi var inte hemma förrän vid 18-tiden och gick över gatan till vår supermarket för att handla middag. Det blev "hemgjorda" ravioli som vi åt med massor av olja och parmesan, till det mozzarella, tomat och parmaskinka. Medan vi satt och åt på balkongen såg vi månen gå upp - vilken magisk kväll (och dag!)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar