onsdag 11 oktober 2017

Sardinien: sista dagen på semestern & restips

Så kom den, sista dagen på semestern. En relativt mulen historia men stunderna i solen var otroligt varma och sköna. Dagen fylldes till stor del med strand- och poolhäng "hemma" i Porto San Paolo och nu sitter vi på flygplatsen i väntan på flighten hem till höstiga Sverige.
Vår lägenhet med de två balkongerna rakt över poolen - sovrum till höger och kök/vardagsrum till vänster. 

Semesterns sista glassar!
Till sist, en liten sammanfattning och ett par restips.
  • Vi har haft en otroligt härlig semestervecka! Så här första/andra veckan i oktober känner man av lågsäsongen. Knappt något folk på stränderna och alltid lediga bord på restaurangerna (med nackdelen att många restauranger stängt för säsongen). Samtidigt så bjuder ju alltid högsäsong på en skön stämning och mer liv och rörelse, men nu har lugnet varit väldigt skönt. Vi rekommenderar varmt att åka så här års om man vill njuta av Sardinien utan att bli "störd" av andra turister.
  • Vädret! Såklart lite mer instabilt jämfört med högsommar men otroligt behagligt. För oss som är vana att resa i tropisk värme har den här resan varit väldigt annorlunda. Vi har kunnat sitta i solen och äta - bara en sån sak! Otänkbart på t.ex. Bali. Det har varit skönt att slippa vara ständigt uttorkad och alltid genomsvettig samtidigt som vi har frusit emellanåt, speciellt på kvällarna som varit ner mot 13 grader.
  • Hyr bil! Vi skulle säga att en semester på Sardinien kräver hyrbil. Det finns mycket att se och det är stora avstånd. Utan bil blir man väldigt isolerad till sin by och det skulle vi inte rekommendera. 
  • För klättrare och vandrare är Sardinien ett toppresmål! Vi skulle undvika juni-augusti då det är som allra varmast.
  • Om man gillar historia så finns det otroligt många coola platser att upptäcka.
  • Vi upplever Sardinien som barnvänligt, framförallt då många stränder är långgrunda utan vågor. 
  • Stränderna. Dessa fantastiska stränder! Åk förbi de turistigaste stränderna och upptäck små vikar och stränder dit få andra hittar. Ta med picknick och spendera hela dagen på stranden!
  • Glöm offentliga toaletter. Ta med papper i bilen och förbered dig på kisspauser i buskarna. 
  • Maten har varit väldigt trevlig med mycket skaldjur och fisk. På ett ställe betalade vi 6,50 EUR för en pizza och på andra så kostade de över 10 EUR, så priserna har varierat mycket. Pasta ligger oftast på 15-20 EUR.
  • Prova det lokala sardinska vinet. Det har en alldeles speciell karaktär. Missa inte heller den sardinska ölen Ichnusa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar