tisdag 10 oktober 2017

Sardinien dag 5 och 6: semester på riktigt

De senaste två dagarna har vi verkligen haft semester - på riktigt. Lata morgnar, frukost i solen på balkongen, strandhäng, bokläsning, tupplurar, god mat och kalla drycker. Allt detta i fantastiskt väder i fantastiska omgivningar här på Sardinien.


Vi hade en väldigt avslappnad söndag. Efter frukost promenerade vi ner mot stranden och hittade en liten vik där vinden inte var så ihärdig. Där spenderade vi dagen helt själva, åt våra lunchmackor och drack sardinskt vitt vin. Det blev en otroligt skön dag i solen med perfekta 26 grader varmt!


Sedan händer det mest osannolika (förutom att en liten tornado passerade som gjorde oreda på vår strandfilt)... Niclas sitter i vattenbrynet och spanar på några fiskar när plötsligt en bläckfisk kommer farande genom vattnet. Niclas hinner precis ta sig upp ur vattnet innan bläckfisken får tag på hans fot. Sen hängde hen runt ett tag innan hen insåg att varken jag eller Niclas skulle bli dagens fångst...
Sent på eftermiddagen promenerade vi hemåt igen, tog ett dopp i poolen, handlade ravioli och vin till kvällens middag som vi njöt av på balkongen. Vilken perfekt söndag!Måndag gjorde vi mer eller mindre om samma sak. En god frukost på balkongen i den härliga morgonsolen. Sedan tog vi bilen söderut för att hitta en härlig strand. På väg ut mot Capo Coda Cavallo stannade vi först till vid den här stranden - Spiaggia di Salina Bamba. Vinden låg på lite väl mycket från söder så vi åkte tillbaka igenom det gulliga samhället Salina Bamba igen för att stanna vid......stranden Spiaggia di Cala Suaraccia (även kallad Le Farfalle) som ligger närmare Capo Coda Cavallo. En gullig liten strand (där man kan hyra båt för en dag) som troligen blir knökfull på sommaren. Nu bara ett lagom antal barnfamiljer och äldre par (och så vi). Det blev några sköna timmar här innan vinden vände och blev lite väl kylig.

På vägen hem stannade vi till i Porto Taverna för att se om någon av strandrestaurangerna var öppna. Vi har inte varit vid många välbesökta stränder på den här resan men i Porto Taverna vad det ganska mycket folk. En otroligt fin strand som har ett par restauranger nere på stranden, men vi hade ingen lust att betala 100 EUR för en lunch så vi fortsatte hemåt där vi svängde ihop en sallad.


Resten av eftermiddagen spenderade vi vid poolen, lyssnade på poddar och slumrade i solen. Otroligt avslappnande! Här är utsikten från poolen:

Semesterns sista middag åt vi på La Conchiglia, en fiskrestaurang här i byn. Jämfört med Il Portolano där vi ätit två gånger tidigare var maten här enklare och billigare, men helt klart värd ett besök. 45 EUR (!) fick vi betala för vår middag med en förrätt, varsin varmrätt och en liten kanna vin.Har ju glömt att fota det tunna brödet "pane carasau" som är typiskt för Sardinien. Serveras på alla restauranger och finns att köpa i mataffärerna.

Niclas provade en "camiceria". Översatt till svenska betyder ordet skjorta och vanligtvis läggs pizzamackan upp i form av just en skjorta.1 kommentar:

  1. Så underbart! Bilderna får mig verkligen att vilja checka ut från den svenska regniga hösten. :)

    SvaraRadera