tisdag 9 september 2014

En lång resa!

Det är en intressant sak att boka en flygresa som totalt kommer att ta 24 timmar och samtidigt inte reflektera över hur lång den är. Vi hade nog bara tänkt att vi skulle ta oss direkt till Bangkok, mellanlanda i Kuala Lumpur och sedan skulle vi vara framme - vilket ju var exakt vad som hände. Det vi försöker säga är nog att när vi har rest tidigare så har vi varit jättestressade över att flygresorna tagit så lång tid, men nu kändes det inte som att det spelade någon roll - det viktigaste var att vi kom fram i gott skick - och det gjorde vi!

Enda sedan vi bokade flygresan i februari har vi sett fram emot att flyga Dreamliner - Boeings senaste flygplan - och vi blev verkligen inte besvikna. Dreamliners är byggd och utrustad för att göra resan både bättre för miljön och skonsammare för resenären. Genom fönster som går att dimma kan man göra om kabinen till en nattflygning trots att det är mitt på dagen för att undvika jetlag. Man kan även variera ljuset med olika färger i kabinen för att skapa olika atmosfärer. Och JA vi mådde oförskämt bra efter vår 11 timmars flight. Trots att vi inte sov så mycket så kände vi oss pigga och fräscha. Inte heller magen var så påverkad av att vi hade ätit på udda tider. 
Självklart kunde vi följa hela resan från vår Androidplatta!


Och köpa mat och dryck (genom att dra sitt kort under bildskärmen), se på film, lyssna på musik och köpa tax-free. Suveränt bra! Under skärmen fanns uttag för USB-laddare och man kunde använda sina egna hörlurar.


När vi bokade resan i februari var alla economy-platser lediga så vi valde de två främsta vid utgången. Vi ville inte sitta vid en toalett och samtidigt ha maximalt med benutrymme till Niclas. Det fick vi, nästan 3 meter :)


Maten på planet var väl ingen höjdare tyvärr. Norwegian hade gärna fått lägga några kronor till på det. Till middag (som ändå var helt ok) fick Niclas kycklinggryta med ris och jag (som hade förbeställt vegetariskt) fick pasta med spenat- och grönsaksröra. Frukosten däremot var inte så kul...... men vi var glada ändå!
Här börjar vi närma oss Bangkok!
Så här såg det ut under inflygningen när fönsterna var dimmade!


Vi hade tre timmars stopp i Bangkok vilket var helt OK med tid. Vi hann gå genom passkontroll och immigration, hämta våra väskor, checka in på nytt flygbolag, gå genom säkerhetskontroll och passkontroll, gå igenom immigration, äta frukost och gå till gaten utan att behöva skynda!


Vi flög med Malaysia Airlines både till Kuala Lumpur och Bali. Malaysian har ju som bekant ganska så dåligt rykte och vi har läst många artiklar om att flighterna är tomma. Båda våra flygplan var fulla och personalen gjorde verkligen ett bra jobb. Oerhört serviceminded och tillmötesgående. Enda minuset var det begränsade benutrymmet men i övrigt var vi mycket nöjda.


Första flighten bjöds vi på lunch som var en helt ok kycklinggryta. Andra flighten fick vi smörgåsar och då serverade de även öl och vin. Stort plus för USB-laddare även här. 


Kort stopp i Kuala Lumpur. Som alltid massor av papper att fylla i. Här ska Niclas få ner alla uppgifter på inresetillståndet till Indonesien/Bali.


Snart framme :)


Det här är vulkaner på östra Java, den vänstra heter Gunung Baluran. Inflygningen till Bali var utan tvekan en av de vackraste jag upplevt!


Nu ägnar vi tiden åt att anpassa oss till vår nya tidszon, upptäcka byn Canggu som vi bor i och njuta av tre dagars detox med frukt och grönsaker. Vi återkommer med mycket mer!! 

Varma och soliga hälsningar från Echo Beach där vi ligger på varsin beanbag och smuttar på varsin kokosnöt! Riktigt bra surfingvågor idag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar