tisdag 30 september 2014

Saknaden är påtaglig

Nu har det gått 27 dagar och 4h sedan jag senast spelade golf. Jag börjar definitivt känna av golfabstinensen.


När jag blickar tillbaka på sommaren så är det förutom ledigheten och det fina vädret golf jag tänker på. Denna sommar var den mest golfintensiva hittills och det var den bästa sommaren någonsin. Förutom spelet i sig så är hela grejen att umgås med sköna människor i goväder och snacka klubbval och annat spännande. Jag har haft väldigt flyt med att just denna sommar när jag haft mycket tid över att få ha kanonväder och överflöd av golfvänner som är sugna på rundor. 


Vi var ett kärngäng på fyra personer som aldrig bangade på en runda om tiden fanns. Och den fanns, golfen var väldigt högt prioriterad i somras. Dessutom fanns det en hel drös av flyktigt bekanta som också alltid var sugna på att kliva ut på banan. Jag hade alltså alltid någon att spela med. Skulle ingen mot förmodan kunna så hade jag min älskade caddie Emma som följde med och såg till att jag skötte mig. 


När jag nu drömmer mig tillbaka till hur det kändes med den där perfekta driven eller sänkningen av en 4 m birdieputt så saknar man dessa tre golfmonster som förgyllde min sommar. Mackan, Femman och Pierre. Dessa legender har man spenderat en hel del tid med på golfbanan. Tack för en grym vår och sommar, på och utanför golfbanan. Nedan har jag sammanfattat golfsommaren med lite bilder.


Man kan säga att säsongen på riktigt kom igång när jag var i Marbella och spelade över Påsken. Här är tror jag det är 5:e på Santa Maria Golf & Country Club

10:e

La Quinta Golf & country club

Glad igen efter en tuff runda. Totalt under säsongen blev det nog ca 60 rundor.

Skulle inte må dåligt av att bo där

Klart man vann longest drive på Brollsta Spring Open i maj med min spoon. Just det, jag vann tävlingen också. 

Pierre funderar på hur han ska spela. 12:e på Brollsta 

Håll snattran Alice, Mackan puttar för birdie. Hemmaklubben Kungsängen, Kings Course, hål 13. 

Nordea Tour i Katrineholm med HC Business Software

Pierre och jag på 12:e International GC at Arlanda

Det var inte bara bra väder. Här blev vi tvungna att bli hämtade på 15:e hålet på Brollsta då det åskade för mycket för att vi skulle våga gå över banan. 

Mackan går för det på International

Närmare en HIO än så här kom jag inte
Klart vi kan gå ut kl 5:15 för en runda. Dock var det lite dimmigt. Sundsta golf
Vackert, men inte så bra när man inte ser flaggan på en par 3

Jag, Mackan och Femman. Näst sista rundan innan resan gick på Stadium Course, Bro Hof. Man förstod varför den är utnämnd till Sveriges bästa bana. Tack Theo för att du styrde upp det! 

Nu börjar jakten på en vettig golfbana så jag får stilla lite av min abstinens. Den som ligger här i närheten på bali kostar 120$ i green fee, vilket är för dyrt. Men fråga mig om ytterligare några veckor så kan jag nog inte hålla mig längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar